Aký je obsah kalórií v sušených jablkách

Aký je obsah kalórií v sušených jablkách
Aký je obsah kalórií v sušených jablkách
Anonim

Každý chce byť krásny, štíhly a zdravý, no na to, aby sa ním stal, nestačí jedna túžba. Najprv sa musíte vzdať zlých návykov a začať športovať. Najdôležitejšia je však, samozrejme, správna výživa a tento článok sa zameria na jeden známy produkt – jablko.

sušené jablkové kalórie
sušené jablkové kalórie

Všeobecné informácie

Jablká je užitočné používať v absolútne akejkoľvek forme: čerstvé, varené alebo sušené. Vyrábajú sa z nich kompóty, džemy a šťavy. Mimochodom, napriek tomu, že obsah kalórií v sušených jablkách je o niečo vyšší ako v čerstvých, vedci tvrdia, že konzumáciou sušeného ovocia môžete znížiť hladinu cholesterolu v krvi a okrem toho je ich pravidelné pridávanie do jedla vynikajúcou prevenciou obezity. Taktiež tieto plody odstraňujú z tela vďaka draselným soliam, ktoré sú súčasťou ich zloženia, prebytočnú tekutinu a priaznivo ovplyvňujú vzhľad nechtov, vlasov a pokožky.

Ako si vyrobiť vlastné sušené jablká

Kalorický obsah tohto produktu je relatívne nízky a je veľmi vysokýužitočné, takže varenie doma je dobrým riešením. Najmä keď si uvedomíte, že kupované sa nie vždy líšia v závideniahodnej kvalite. Aby ste si jablká sušili sami a nebrali ich do obchodu, je najlepšie zvoliť tvrdé odrody tohto ovocia. Antonovka, Titovka, Semerenko či šafran Pepin sú na to ako stvorené. Toto sušené ovocie si zachováva všetky užitočné látky nachádzajúce sa v jablku, a to meď, sodík, jód, fosfor, draslík, železo, síru a vápnik. Plody sa musia nakrájať na kolieska a vložiť do rúry predhriatej na 80 stupňov na 5-6 hodín, aj keď čas závisí skôr od hrúbky kúskov. Treba ich sledovať, aby nezhoreli, a v prípade potreby obrátiť.

sušené jablká kalórií
sušené jablká kalórií

Užitočné vlastnosti a obsah kalórií v sušených jablkách

Tieto sušené plody majú nielen priaznivý vplyv na ľudský tráviaci systém a jeho životné funkcie, ale zabraňujú aj predčasnému starnutiu a celkovo posilňujú celé telo. Mimochodom, sušené jablká sú užitočné aj pre tých ľudí, ktorí sa pohybujú málo. Ich použitie je tiež indikované pre tehotné ženy, pretože zlepšujú fungovanie nervového systému. Sušené jablká pomôžu pacientom s hypertenziou znížiť krvný tlak. Kalórie, ktoré obsahujú, prakticky nepridávajú váhu, čo im umožňuje jesť tým, ktorí sledujú postavu. Mimochodom, tento produkt tiež pomáha vyrovnať sa s takou chorobou, ako je zápcha, a zbaviť sa zápalu čriev. Znižuje tiež riziko vzniku rakoviny. Ak nechcete brať navyšekilogramov, potom zjedzte toto sušené ovocie, pretože obsah kalórií v sušených jablkách je relatívne malý, pretože obsahujú až 87 % vody.

sušené jablká kalórií
sušené jablká kalórií

Nebezpečenstvo sušených jabĺk

Neodporúča sa ich jesť ľuďom, ktorí trpia cukrovkou. Samozrejme, niekedy v malom množstve nepoškodia, ale pri častom používaní je zabezpečený negatívny vplyv na telo. U každého sa to dá vyjadriť inak. A ak sa jednému nič vážne nestane, tak ten druhý môže dopadnúť inak. Takže buďte opatrní.

Aký je obsah kalórií v sušených jablkách

Kalorický obsah sušených jabĺk na 100 g výrobku je približne 210 kcal. To je samozrejme viac ako v čerstvých (celkovo 47), ale sú rovnako užitočné. Tieto sušené plody vôbec neobsahujú tuk a naopak obsahujú veľa sacharidov.

Odporúča: