Ako zabaliť palacinky: spôsoby a popis
Ako zabaliť palacinky: spôsoby a popis
Anonim

Každá hosteska má svoje vlastné kulinárske tajomstvá a triky. Niektoré ženy sa radi podelia o všetky zložitosti varenia, iné radšej všetko taja a poznatky odovzdávajú len svojim príbuzným a priateľom. V tomto článku budeme hovoriť o takom chutnom a vysokokalorickom produkte, ako sú palacinky. Môžu mať úplne iné náplne. Naučíte sa zabaliť palacinky na rôzne spôsoby. V tomto prípade vždy stojí za zváženie, z čoho je vyrobená náplň misky.

ako rolovať palacinky
ako rolovať palacinky

Ako zabaliť palacinky?

Každý domov má svoj vlastný spôsob podávania tohto produktu na stôl. Môže pôsobiť ako dezert alebo byť nezávislým jedlom. Pred zabalením palaciniek tam musíte vložiť požadovanú náplň. Zvážte niekoľko populárnych spôsobov tejto manipulácie.

Prvá možnosť: obálka

Obálkové palacinky môžeme ozdobiť v kombinácii s akoukoľvek náplňou. Mnohé ženy v domácnosti však radšej používajú iba túto formuna drobivé alebo roztierateľné suroviny. V tomto prípade bude jedlo čisté a nestratí svoju náplň. Ako teda zabaliť palacinky pomocou preloženia obálky?

ako zabaliť empanády
ako zabaliť empanády

Najprv si vezmite hotovú palacinku. Položte ho na rovný povrch a do stredu vložte malé množstvo plnky. Môže to byť mleté mäso, zeleninový guláš, tvarohová hmota alebo kondenzované mlieko. Všetko závisí od vašich chuťových preferencií. Potom zložte jednu stranu a zakryte ňou náplň. Urobte to isté so spodnou a vrchnou časťou. Poslednou fázou balenia bude skladanie zvyšnej strany.

Druhá možnosť: trojuholník

Pri použití netečúcej plnky sa trojuholníkové palacinky skladajú častejšie. Môže to byť teda syr, zelenina, kaviár alebo iné prísady.

Pred začatím manipulácie rozložte palacinku pred seba a vyložte náplň tak, aby nezakrývala stred, ale spodok výrobku. Potom vezmite horný okraj a zložte misku do polkruhu. Ďalej musíte vziať ľavú stranu a zložiť ju na polovicu doprava - mali by ste dostať trojuholník.

obálka na palacinky
obálka na palacinky

Tretia možnosť: slamka

Ako zabaliť empanády? Samozrejme, najlepšia možnosť balenia takejto zložky by bola zrolovaná. Na dosiahnutie pevnejšieho spojenia môžete použiť tenké špáradlá alebo špajle.

Položte si pred seba palacinku. Na spodnú základňu položte mäsovú náplň. Upozorňujeme, že výrobok môžemať veľké kusy alebo byť mleté na mleté mäso. Potom začnite rolovať. Plnku pomaly zvinieme do tesnej trubice a okolo nej navinieme zvyšok placky. Potom konce pripevnite špajdľami alebo špáradlami. Je to potrebné, aby mäso pri jedení nevypadlo.

trojuholníkové palacinky
trojuholníkové palacinky

Štvrtá možnosť: tesné balenie

Ak používate produkt, ktorým chcete namáčať palacinkový základ, musíte urobiť veľmi tesnú rolku. K tomu by ste mali použiť pečivo, ktoré má hustú štruktúru. V opačnom prípade sa palacinky môžu jednoducho zlomiť.

Položte palacinku pred seba na rovný povrch. Náplň položte na najnižšiu časť výrobku. Môže to byť syr, ktorý sa musí roztopiť, šťavnatý džem, tvarohová hmota s ovocnou šťavou a ďalšie prísady. Prvú otočku palacinky pevne zrolujte. Všetky vaše pohyby by mali byť pomalé a opatrné. Dávajte pozor, aby ste palacinku nerozbili.

Pokračujte v balení plnky približne do stredu výrobku. Potom musíte zložiť nenaplnené konce palacinky. Zložte pravú a ľavú základňu dovnútra a držte ju prstami a znova ju otočte. Týmto spôsobom pokračujte v balení misky až do úplného konca. Potom položte jarnú rolku stranou so švom nadol na tanier.

ako rolovať jarné závitky
ako rolovať jarné závitky

Záver

Váľané palacinky môžeme podávať ihneď alebo mrazené. Pri tom vždy zvážte povahu náplne. Mäsové placky, napr.potom sa dá ľahko zohriať a konzumovať. Ak je vo vnútri misky kaviár alebo zelenina, neodporúča sa takéto prísady zmrazovať.

Uvarte svojim blízkym jarné rolky, vyberte si najvhodnejší spôsob skladania. Dobrú chuť!

Odporúča: