Jeme správne: koľko kalórií obsahuje tvaroh s kyslou smotanou

Jeme správne: koľko kalórií obsahuje tvaroh s kyslou smotanou
Jeme správne: koľko kalórií obsahuje tvaroh s kyslou smotanou
Anonim

Pri premýšľaní o užitočnosti jedla nemôžeme ignorovať tvaroh, najmä domáci. Tento chutný a zdravý fermentovaný mliečny výrobok je veľmi obľúbený medzi vyznávačmi zdravého životného štýlu, ktorí veria, že do tela doplnia dôležité a prospešné látky, ktoré sa v ňom nachádzajú v tom najúspešnejšom pomere. Samozrejme, že je.

Koľko kalórií v tvarohu
Koľko kalórií v tvarohu

Zloženie tvarohu obsahuje predovšetkým takú cennú zložku, akou sú živočíšne bielkoviny. Okrem toho tento mliečny výrobok obsahuje sacharidy a aminokyseliny, ktoré sú tak potrebné pre normálne fungovanie obličiek a pečene. Napríklad aminokyselina metionín pôsobí nielen blahodarne na celý organizmus, ale zabraňuje aj stukovateniu pečene a znižuje aj mieru „zlého“cholesterolu. Tvaroh obsahuje minerály: vápnik, fosfor, železo - a ich množstvo je tu veľmi významné, čo znamená, že vaše vlasy, kosti a nechty budú v úplnom poriadku.

Známenázor odborníkov, ktorí tvrdia, že percento asimilácie spomínaných prospešných minerálov výrazne stúpa so zvýšeným obsahom tuku v tvarohu. Mnohí sa ospravedlňujú touto okolnosťou pri používaní mastného produktu, pretože nedokážu odmietnuť chutné jedlo. To vedie k zvýšeniu telesného tuku. Vyznávači zdravej výživy dúfajú, že im priberanie nehrozí. Je to tak? Predtým, ako budete mať dostatok tohto produktu, položte si otázku, koľko kalórií je v tvarohu. S kyslou smotanou je ešte chutnejšia a ľahšie sa konzumuje počas jedla.

Koľko kalórií v tvarohu s kyslou smotanou
Koľko kalórií v tvarohu s kyslou smotanou

Otázkou však je, aké úsilie bude vaše telo potrebovať na spracovanie kalórií, ktoré doň vstúpili. Preto predtým, ako sa rozhodnete prekonať porciu lahodného zrnitého tvarohu so smotanou, opýtajte sa sami seba, koľko kalórií obsahuje tvaroh. Aby bolo možné presne určiť účinok tvarohu na ľudské telo, existuje tabuľka kilokalórií. Veľa závisí od kombinácie, s ktorými výrobkami sa tvaroh použije.

Je dôležité pochopiť, že v kombinácii s inými prísadami (kyslá smotana, orechy, med alebo cukor) sa obsah kalórií v jedle s tvarohom môže dramaticky zmeniť. Všetky tieto zložky naše telo ľahšie absorbuje, ak ich konzumujeme oddelene.

Tabuľka kilokalórií
Tabuľka kilokalórií

Syr s kyslou smotanou

Na 100 gramov produktu
Proteíny 15, 40 gramov
Tuky 20, 00 gramov
Sacharidy 8, 00 gramov
Voda 0,00 gramov
Kalórie 265, 00 Kcal

Nesmieme zabúdať, že tvarohová hmota s vysokým obsahom tuku je dosť kalorická a vedie k rýchlej sýtosti. Preto by ste s jeho konzumáciou mali prestať včas. Ľudia, ktorí majú sklon k rýchlemu priberaniu, by nemali zúfať – veď predsa existuje tvaroh bez tuku.

Koľko kalórií teda obsahuje tvaroh? Údaje v tabuľke nižšie ukazujú, že obsah kalórií v tvarohu sa líši v závislosti od obsahu tuku.

Tvarový syr (tabuľka kilokalórií, nutričná hodnota)

Indicator Za 100 gramov
Nízkotučný tvaroh tvaroh 9% tvaroh 18%
Kalórie 110 169 236
Tuky 0, 6 9, 0 18, 0
Proteíny 22, 0 18, 0 15, 0
Sacharidy 3, 3 3, 0 2, 8

Po prečítaní niekoľkých čísel, ktoré poskytli odborníci na výživu, je ľahké posúdiť energetickú hodnotu tvarohu a pochopiť (alebo lepšie zapamätať si), koľko kalórií obsahuje tvaroh - tučný, bez tuku, v domácom tvarohu, koľko kalórií má tvaroh s cukrom a kyslou smotanou.

Odporúča: